10 september 2011

afdrukken
 
Bloedstollende finale op Akse Media Jeu de Boules toernooi

Bloedstollende finale op Akse Media Jeu de Boules toernooi

Het Akse Media Jeu de Boules-toernooi vond vrijdagmiddag 9 september voor de tweede keer plaats.

De medewerkers van Akse Media en Digital4u verzamelden zich vóór het clubhuis van de altijd gezellige Jeu de Boules-vereniging ‘Entre Nous’ aan het Schapendijkje in Den Helder. Onder een bemoedigend zonnetje werden alvast de werpspieren wat losser gemaakt en probeerde men, in afwachting van de teamsamenstelling, alvast in te schatten van wie de zwaarste tegenstand viel te verwachten. Prestaties van de vorige editie waren niet vergeten, maar, zo zou blijken, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst…

In drie ronden, waarin men, uiterlijk nonchalant maar in werkelijkheid uiterst gespannen, de strijd aanging met steeds wisselende teams, werd het kaf van het koren gescheiden. Winnaars van voorheen gingen roemloos ten onder, nieuwe helden stonden op.

Terwijl de vermoeide en hongerige spelers zich daarna tegoed deden aan een heerlijke Chinese rijsttafel, boog de wedstrijdleiding zich over de puntentelling. Hoewel er onder de dames zeer zeker goede resultaten geboekt werden, bleven er, om onverklaarbare redenen, uiteindelijk vier mannelijke finalisten over: Bart de Boer, Arjen de Jong, Andy van der Heiden en Marco Brondsema.

In een bloedstollend spannende strijd, onder aanmoediging van hun collega’s, zetten zij alles op alles om de overwinning te behalen. Uiteindelijk ging Arjen er met de eerste plaats vandoor, Andy werd een eervolle tweede, en Marco en Bart namen de derde en de vierde plaats in. Na de prijsuitreiking werd er volop geëvalueerd onder het genot van een drankje. Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis van ‘Entre Nous’…

Contactgegevens