Digitale Gemeentegids

SmartMap

Wanneer Akse Media uw gemeentegids uitgeeft ontvangt u geheel kosteloos daarnaast een interactieve, digitale gemeentegids: uw eigen versie van onze SmartMap, overeenkomstig uw huisstijl.

Deze digitale gemeentegids vormt een zeer compleet en actueel overzicht van alle maatschappelijke organisaties en ondernemingen, stichtingen, verenigingen en bedrijven in uw gemeente en maakt deel uit van de landelijke zoekmachine SmartMap.

Alle informatie in SmartMap is tevens als GemeentegidsApp beschikbaar voor Smartphones en Tablets.Deze App is kosteloos te downloaden in de Appstore en Google Play. Daarnaast is de digitale gemeentegids beschikbaar in een passend formaat voor de mobiele telefoon of tablet.

Uw SmartMap is voorzien van een zeer overzichtelijke kaart van Google Maps met routeplanner. Vanuit de vermeldingen kan direct de website bezocht worden, eenĀ  e-mail verstuurd worden of kunnen de gegevens gedeeld worden via QR-codes of Social Media.

Ook kunnen houders van een vermelding hun gegevens zelf online aanpassen. Onze afdeling redactie controleert deze aanpassingen en zorgt dagelijks voor het actueel houden van de database met bijna 2 miljoen adressen.

De gebruiker kan zoeken op een willekeurige term, naam van een bedrijf of onderneming maar ook op rubriek of straatnaam. De zoekbalk beschikt over automatische aanvulling binnen de bestaande rubrieken. SmartMap beschikt over een unieke koppeling tussen de gemeentelijke website en de digitale gemeentegids: wordt een zoekterm ingevuld op de gemeentelijke website dan worden ook de in aanmerking komende resultaten binnen de digitale gemeentegids getoond.

Van elke digitale gemeentegids is tevens een geheel toegankelijke versie beschikbaar. Deze is door de Stichting Drempelvrij gewaardeerd met het WCAG 2 niveau WR2-AA (3 sterren)!.

Contactgegevens